fbpx

HES Botlek Tank Terminal

Herkomst: Nederland
Aantal vestigingen: 2
Aantal medewerkers: 65
Op de locatie sinds: 2012
HES Botlek Tank Terminal is een dochterbedrijf van HES International, een van de grootste onafhankelijke aanbieders in Europa van op- en overslagcapaciteit in droge en natte bulk. HES International is een Nederlands bedrijf en beschikt in totaal over zeventien terminals, waarvan vijftien in Europa, één in de Verenigde Staten en één in Australië. De meeste terminals van HES bevinden zich in het Rotterdamse havengebied, waaronder de twee vestigingen van HES Botlek Tank Terminal. Deze vestigingen liggen anderhalve kilometer bij elkaar vandaan.
Wat doen we?

Op de hoofdvestiging van de HES Botlek Tank Terminal werken we met drie productgroepen: benzine, diesel en biodiesel. We slaan deze producten op, mengen en drogen ze. In 2017 is onze capaciteit hier meer dan verdubbeld, waardoor we nu over een capaciteit beschikken van bijna 500.000 kubieke meter. Onze opslagtanks zijn voorzien van vaste daktanks met een intern drijvend dak en een dampverwerkingsinstallatie. Mede daardoor beschikken we over een van de meest milieuvriendelijke tankterminals ter wereld en is het de eerste terminal in Nederland met het ISO 28001-certificaat.

Aan onze 420 meter lange steiger kunnen twee grote zeeschepen en twee binnenvaartschepen tegelijk aanmeren. Naast vervoer per schip worden de producten gedistribueerd per vrachtwagen en trein, voornamelijk richting België, Duitsland en Frankrijk. De HES Botlek Tank Terminal staat bekend om de goede spoorverbinding. Daarnaast onderscheiden we ons met onze diensten op het gebied van biodiesel. Op dat vlak werken we al jarenlang voor de grote oliemaatschappijen.

Aan de Laurenshaven ligt de HES Botlek Tank Terminal – Bitumen, een bulkopslag- en overslagfaciliteit voor bitumenproducten. Bitumen is het zwaarste bestanddeel dat overblijft na de raffinage van ruwe aardolie. Het is onder meer een belangrijk onderdeel van asfalt. Naast opslag van bitumen maken we voor onze klanten verschillende mengsels. Dit omdat bijvoorbeeld snelwegasfalt anders is dan asfalt dat op een start- en landingsbaan op een vliegveld wordt gebruikt.

De distributie van de bitumenproducten vindt voor het grootste deel plaats per truck. Ook kunnen schepen tot 35.000 ton aanmeren bij onze terminal. Er is grond beschikbaar om de opslagcapaciteit met circa 30.000 kubieke meter uit te breiden, met de mogelijkheid om de laad- en loscapaciteit voor vrachtwagens en de afhandelingscapaciteit van de binnenvaart te vergroten. Binnen het Botlek Europoort-gebied zijn wij het enige bedrijf dat bitumen op- en overslaat. De veilige operaties, blending en productcertificering maken van HES Botlek Tank Terminal – Bitumen de favoriete bitumenopslagfaciliteiten in de regio Amsterdam – Rotterdam – Antwerpen (ARA).

Wat doen we aan veiligheid?

Veiligheid is een continu proces binnen HES Botlek Tank Terminal. Naast alle eisen waaraan we als BRZO-bedrijf moeten voldoen, beschikken we over een groot aantal ISO-certificeringen op het gebied van veiligheid en milieu. Ook hebben we de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het aantal mensen op onze veiligheidsafdeling. Dat is verdubbeld, omdat we incidenten te allen tijde willen voorkomen. Elk overleg begint bij ons met het bespreken van de veiligheid. Dat zit tussen de oren van alle medewerkers en is dus diep verankerd in de organisatie.

‘‘Draagvlak creëren voor de industrie in dit gebied is een continu proces. We kunnen niet achterover leunen.’
– Coen Janssen, General Manager HES Botlek Tank Terminal

Ons veiligheidsmanagementsysteem is conform NTA 8620. Ook zijn we vrijwillig lid van de bedrijfsbrandweer en gecertificeerd voor Arbeidsinspectie. Omdat veiligheid bij ons voorop staat, streven we samen met branchevereniging VOTOB middels de Safety Maturity Tool continu naar verbetering van onze veiligheidsnormen.

 

Waarom doen we mee aan het Burengesprek?

Voor de petrochemische industrie als totale sector is het ontzettend belangrijk om draagvlak te hebben voor onze aanwezigheid in dit gebied. Hoewel de industrie hier door de meeste mensen van oudsher wordt omarmd, is het creëren van draagvlak in onze ogen een voortdurend proces. We kunnen niet achterover leunen maar moeten proactief onze buren blijven informeren over wat er speelt. Transparantie vinden wij daarbij van groot belang; we hebben niets te verbergen. Industrie en bewoners gaan hier al tientallen jaren op een natuurlijke manier samen. Dat moeten we met elkaar zien te behouden.

MEER NIEUWS

  • AVR afvalverwerking

Overheid tevreden over ZZS-beleid van AVR

Bij het verbranden van afval komt niet alleen energie vrij, ...

  • Wereldhavendagen 2021

44ste Editie van de Wereldhavendagen zowel digitaal als live te bezoeken

Vorig jaar moesten we de Wereldhavendagen een jaar missen, maar ...

ANDERE BEDRIJVEN

  • Air Products

Air Products, van origine een Amerikaans bedrijf, is opgericht in 1940 en heeft elke dag een positieve invloed op het leven van consumenten overal in de wereld.

Huntsman Holland is onderdeel van een Amerikaans familiebedrijf met meer dan 16.000 werknemers in zo’n dertig landen wereldwijd.

  • AVR

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval: afvalwater, papierpulpresidu, huishoudelijk- en bedrijfsafval, afvalhout en gevaarlijk restafval.

2021-01-21T13:20:57+01:00