fbpx

Air Liquide kiest voor windenergie

Air Liquide heeft een langlopende Power Purchase Agreement (PPA) getekend met Vattenfall, een van Europa’s grootste producenten en retailers van elektriciteit en warmte. Air Liquide koopt bij Vattenfall in totaal 25 megawatt aan offshore windvermogen in Nederland in. Dankzij dit langetermijncontract van 15 jaar kan Air Liquide een deel van haar industriële en medische gasproductie-installaties in Nederland voorzien van hernieuwbare energie. Daarmee bespaart het bedrijf een CO2 uitstoot van 750000 ton.

Gedurende de looptijd van het contract zal Air Liquide hernieuwbare energie gebruiken die gelijk is aan 15% van het huidige verbruik van de Air Liquide Groep voor haar activiteiten in Nederland. De door wind opgewekte elektriciteit zal over de looptijd van het contract tot 750.000 ton CO2-uitstoot besparen. Deze overeenkomst zal Air Liquide’s aanbod van koolstofarme oplossingen tegen concurrerende prijzen uitbreiden. Het biedt klanten de mogelijkheid om meer hernieuwbare inhoud aan hun eindproducten toe te voegen. De hernieuwbare energie komt van een windmolenpark tussen 18 en 36 kilometer uit de Nederlandse kust. Dit offshore windpark is momenteel in ontwikkeling en zal naar verwachting in 2023 operationeel zijn . Dit wordt het eerste subsidievrije en grootste offshore windpark ter wereld.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Air Liquide wil graag voorop lopen in de energietransitie en hoopt daarmee zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit in overeenstemming met zijn klimaatdoelstellingen. Zo bouwt Air Liquide in de haven van Moerdijk de eerste zuurstofproductie-installatie op wereldschaal die geschikt is om duurzame energie in het net op te nemen.

 

 

MEER NIEUWS

Eerste boring Porthos is een feit

15 april 2024 - Op zaterdag 13 april was het zo ver, de eerste boring voor Porthos is een feit. Op de Maasvlakte is een ...

Vergunning voor ammoniaktank OCI Terminal Europoort

10 april 2024 - OCI Terminal Europoort heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe, grote ammoniaktank. Deze tank krijgt een opslagcapaciteit van ...