fbpx

Circular Steam Project van LyondellBasell afgerond

29-10-2021

Het Circular Steam Project bij LyondellBasell op de Maasvlakte is afgerond. Dit brengt de CO2-uitstoot en het energieverbruik van de producent fors omlaag.

Drie jaar geleden kondigden LyondellBasell en Covestro aan dat ze samen een biofabriek en verbrandingsoven zouden bouwen. Afvalwater wordt in deze nieuwe fabrieken niet langer afgevoerd maar verwerkt tot biogas en stoom.

CIRCULAR STEAM PROJECT

Deze week werden de nieuwe installaties officieel geopend door LyondellBasell en Covestro. Hiermee vermindert het energieverbruik met 0,9 Petajoules per jaar, de CO2-uitstoot jaarlijks met 140.000 ton en wordt elf miljoen kilo minder zout water geloosd. Het Havenbedrijf Rotterdam streeft ernaar om het energieverbruik in de haven met twee Petajoules te verminderen, het Circular Steam Project draagt er in belangrijke mate aan bij om dat doel te halen.

90.000 HUISHOUDENS

“Klimaatverandering is een van de belangrijkste mondiale uitdagingen, zowel nu als voor toekomstige generaties”, zegt Jean Gadbois, senior vice president manufacturing Europe, Asia en international van LyondellBasell. “Ik ben er trots op dat we vandaag op onze locatie op de Maasvlakte energie besparen, gelijk aan het elektriciteitsverbruik van 90.000 huishoudens. Het Circular Steam Project is een prachtig voorbeeld van hoe we het gebruik van energie op onze productiefaciliteiten verminderen.”

MEER NIEUWS

(Video) De bewonersbijeenkomst van 29 januari

9 februari 2024 – Op maandagavond 29 januari vond bij Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg de fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek plaats. Een avond vol ...

Goede discussies dragen bij aan succesvolle bewonersbijeenkomst

7 februari 2024 - Op maandagavond 29 januari was het zover, de tweede fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek Botlek Europoort bij Muziektheater de Ontmoeting te ...