fbpx

Daling van overslag in Rotterdamse Haven

De coronacrisis is ook aan de Rotterdamse haven niet voorbij gegaan. Ten opzichte van vorig jaar daalde de overslag met 8,8% in de eerste drie kwartalen. Vooral de toevoer van kolen, erts en olieproducten verminderde, terwijl de hoeveelheid biomassa en vloeibaar aardgas juist steeg. De daling in de overslag van containers bleef beperkt.

Voorzichtig herstel

Er is ook wat positief nieuws te melden: in het tweede kwartaal pakte het overslag volume minder ongunstig uit dan eerder werd verwacht. Voor de tweede helft van het jaar verwacht de haven een voorzichtig herstel van de economie, waardoor de goederentoevoer in Rotterdam niet verder zal dalen. Een tweede besmettingsgolf zou echter roet in het eten kunnen gooien, net als de ontwikkelingen omtrent de naderende Brexit.

Project Startmotor

Om zo snel mogelijk uit het economische dal te raken en tegelijk de haven te verduurzamen, stelt Havenbedrijf Rotterdam voor om een aantal investeringsprojecten te versnellen. Door investeringsprojecten te versnellen voor duurzaam verdienvermogen, ook wel project Startmotor genoemd, kunnen duizenden banen gecreëerd worden, miljarden bijdragen aan het bruto nationaal product worden bijgeschreven en kan de CO2-uitstoot van de haven substantieel verminderd worden.

 

MEER NIEUWS

(Video) De bewonersbijeenkomst van 29 januari

9 februari 2024 – Op maandagavond 29 januari vond bij Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg de fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek plaats. Een avond vol ...

Goede discussies dragen bij aan succesvolle bewonersbijeenkomst

7 februari 2024 - Op maandagavond 29 januari was het zover, de tweede fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek Botlek Europoort bij Muziektheater de Ontmoeting te ...