fbpx

Huntsman laat systeem op maat maken voor logistieke processen

16-3-2022 – ShuntPlan, zo heet het nieuwe systeem dat Huntsman meer controle over de logistieke systemen geeft. Huntsman werkte samen met Den Hartogh Logistics twee jaar aan deze tool die de logistieke processen automatiseert op en rond de plant in de Botlek.

ShuntPlan is momenteel in bedrijf en functioneert volgens volgens Huntsman boven verwachting. Veel handmatige werkzaamheden zijn overbodig geworden, waardoor ook de kans op fouten in het proces kleiner is geworden. Daarbij biedt het systeem meer controle over de logistieke processen. De tool houdt bijvoorbeeld de aankomst van trucks bij, net als het wegen, de inspectie van de tankinhoud, documentatie, het opstellen van een planning, opwarmen, laden en lossen. Elke stap in het los- en laadproces is nu gedigitaliseerd.

Happy flow
Huntsman vond dat het oude managementsysteem niet meer voldeed. Volgens Rosina Kleijburg-Hanssen, Supply Chain Proces en Logistiek Project Manager bij Huntsman Rotterdam, is de kans op het maken van fouten verkleind door de automatisering: “je kunt nog zo goed zijn in het handmatig proces, er is altijd een kleine kans op fouten. Dat willen we voorkomen.” Volgens Huntsman en Den Hartogh zorgt het nieuwe systeem voor een ‘happy flow’. De bedrijven onderzoeken of ShuntPlan breder kan worden ingezet.

Bron: Logistiek.nl
Beeld: John van de Laar

 

MEER NIEUWS

Vergunning voor ammoniaktank OCI Terminal Europoort

10 april 2024 - OCI Terminal Europoort heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe, grote ammoniaktank. Deze tank krijgt een opslagcapaciteit van ...

Climax Molybdenum bouwt nieuwe installatie voor 75% verdere verlaging van uitstoot zwaveldioxide

9 april 2024 - Climax Molybdenum produceert al 60 jaar molybdeenproducten in de Botlek. Molybdeen is een metaal dat lijkt op vele andere metaalsoorten, maar ...