fbpx

LANXESS neemt Emerald Kalama Chemical over

Chemiebedrijf LANXESS heeft op 3 augustus de overname van Emerald Kalama Chemical afgerond. De aankoopprijs was ruim een miljard Amerikaanse dollar. Ook de fabriekslocatie van Emerald Kalama in Rotterdam is onderdeel van de overname. Door de overname wordt Lanxess één van de grootste leveranciers van smaak- en geurstoffen, een gebied waar het concern op de lange termijn sterke groei verwacht. De stoffen worden voornamelijk gebruikt in verzorgingsproducten, cosmetica, exclusieve parfums en in voedsel en dranken.

De specialiteiten voor de sector consumentenverzorging vertegenwoordigen ongeveer driekwart van de omzet van de overgenomen bedrijven. De stoffen worden voornamelijk gebruikt in verzorgingsproducten, cosmetica, exclusieve parfums maar ook in voedsel en dranken. De overname versterkt ook de leidende positie van LANXESS op het gebied van conserveringsmiddelen. De nieuwe producten zullen worden gebruikt in toepassingen met een sterke groei in de voedings- en drankenindustrie; in wasmiddelen, wasverzachters, cosmetica en verzorgingsproducten. Ongeveer een kwart van de omzet van de overgenomen bedrijven bestaat uit speciale chemicaliën voor snelgroeiende industriële toepassingen; voornamelijk in de sectoren kunststoffen, verven en coatings en kleefstoffen.

Strategische groei

Matthias Zachert, voorzitter van de raad van bestuur van LANXESS AG over de overname: “Emerald Kalama Chemical geeft ons een grote stimulans op ons groeipad. De nieuwe activiteiten passen strategisch optimaal bij ons. Wij versterken onze positie op markten met aantrekkelijke groeicijfers en ontsluiten nieuwe toepassingsgebieden met hoge marges; met name in de dranken- en voedingssector of in reinigings- en cosmeticaproducten.” Met de afronding van de transactie verwerft LANXESS ongeveer 470 werknemers en de drie productielocaties in Rotterdam, Kalama Washington (VS) en Widnes (Groot-Brittannië). In 2020 heeft Emerald Kalama Chemical een wereldwijde omzet van ongeveer 425 miljoen Amerikaanse dollar (375 miljoen Euro).

MEER NIEUWS

(Video) De bewonersbijeenkomst van 29 januari

9 februari 2024 – Op maandagavond 29 januari vond bij Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg de fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek plaats. Een avond vol ...

Goede discussies dragen bij aan succesvolle bewonersbijeenkomst

7 februari 2024 - Op maandagavond 29 januari was het zover, de tweede fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek Botlek Europoort bij Muziektheater de Ontmoeting te ...