fbpx

Luchtmeetnet uitgebreid met nieuwe functies

De website www.luchtmeetnet.nl is uitgebreid met nieuwe functies. Naast de actueel gemeten en verwachte luchtkwaliteit zijn nu ook meetwaarden van de passieve stikstofdioxide metingen (NO2 buisjes) beschikbaar. Via een nieuw dataportaal kan iedereen alle beschikbare meetwaarden ook zelf downloaden.  Het portaal vervangt de app ‘Mijn luchtkwaliteit’. De website biedt hiermee meer gedetailleerde informatie over de verwachte luchtkwaliteit.

No2 buisjes kunnen stikstofdioxide meten. De buisjes zijn ruim 7 cm lang en bevatten aan één kant een chemische stof op een gaasje dat stikstof kan binden. Door het buisje enkele weken buiten op te hangen, verzamelt de vervuiling zich in de chemische stof. Met een chemische analyse kan dan worden bepaald wat de gemiddelde stikstofconcentratie was op de locatie van het buisje. De meting is steeds een gemiddelde van vier weken. Via www.no2buisjes.nl kan iedereen ook zelf zien waar de metingen precies plaatsvinden.

Luchtkwaliteit per straat

De app ‘Mijn Luchtkwaliteit’ is niet meer beschikbaar. Informatie over de luchtkwaliteit op elke locatie in Nederland is nu beschikbaar via www.luchtmeetnet.nl/mijn-locatie. De website geeft de luchtkwaliteit per straat en is daarmee in de locatie bepaling veel nauwkeuriger dan de oude app, die de luchtkwaliteit per gemeente weergaf. Daarnaast geeft de website ook een verwachting van de luchtkwaliteit voor de komende 24 uur in de omgeving met een handelingsadvies. De website bepaalt automatisch jouw locatie.

Meetwaarden die getoond worden op www.luchtmeetnet.nl zijn sinds kort te downloaden via het dataportaal van het RIVM .

MEER NIEUWS

(Video) De bewonersbijeenkomst van 29 januari

9 februari 2024 – Op maandagavond 29 januari vond bij Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg de fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek plaats. Een avond vol ...

Goede discussies dragen bij aan succesvolle bewonersbijeenkomst

7 februari 2024 - Op maandagavond 29 januari was het zover, de tweede fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek Botlek Europoort bij Muziektheater de Ontmoeting te ...