fbpx

LyondellBasell en Feyenoord bieden hulp bij loopbaan

LyondellBasell en Feyenoord Foundation – de maatschappelijke tak van de bekende voetbalclub – sloegen een jaar geleden de handen ineen om samen iets te betekenen voor hun omgeving. In het kader van die samenwerking starten de organisaties nu een educatief project. Chemiebedrijf LyondellBasell zal voor de voetbalclub gastlessen en loopbaanadvies verzorgen.

LyondellBasell en Feyenoord gingen in november 2020 een driejarig maatschappelijk partnership aan, waarbij ze samenwerken aan projecten die gericht zijn op sportparticipatie, educatie en werkgelegenheid. Vorige week startten de organisaties met een nieuw educatief programma waarbij LyondellBasell gastlessen over kunststoffen zal verzorgen.

EDUCATIEVE SAMENWERKING

“Het is traditie bij LyondellBasell om actief te zijn in de omgeving waar we werken”, licht Jean Gadbois, Senior Vice President Manufacturing bij LyondellBasell toe. “Ik ben blij om te zien dat zoveel medewerkers zich hebben aangemeld om gastlessen te geven aan jongeren in Rotterdam. Voor LyondellBasell is het een kans om een goede buur te zijn. Het belangrijkste is dat kinderen geïnspireerd raken om serieus met hun toekomst bezig te zijn.”

JONGEREN BEREIKEN

Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord is blij met de hulp van LyondellBasell: “Met onze sociaal-maatschappelijke projecten zijn we al geruime tijd bezig om een steentje bij te dragen op het gebied van onder meer onderwijs en loopbaanbegeleiding. Mooi dat LyondellBasell hier in de praktijk bij wil helpen door voor de klas te gaan staan en op die manier jongeren te bereiken.”

 

 

MEER NIEUWS

Vergunning voor ammoniaktank OCI Terminal Europoort

10 april 2024 - OCI Terminal Europoort heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe, grote ammoniaktank. Deze tank krijgt een opslagcapaciteit van ...

Climax Molybdenum bouwt nieuwe installatie voor 75% verdere verlaging van uitstoot zwaveldioxide

9 april 2024 - Climax Molybdenum produceert al 60 jaar molybdeenproducten in de Botlek. Molybdeen is een metaal dat lijkt op vele andere metaalsoorten, maar ...