fbpx

LyondellBasell sluit zich aan bij ’s werelds grootste duurzaamheidsinitiatief voor bedrijven

LyondellBasell, een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van kunststoffen, chemicaliën en raffinage, heeft zich aangesloten bij het United Nations (UN) Global Compact. Dit is ‘s werelds grootste duurzaamheidsinitiatief voor bedrijven. De deelnemende bedrijven stemmen hun activiteiten en strategieën af op de belangrijkste principes inzake mensenrechten, arbeid en corruptiebestrijding.

Collectieve inspanning

“Het aanpakken van de uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd vereist wereldwijde inzet en samenwerking tussen de particuliere sector, ngo’s en regeringen,” aldus Bob Patel, CEO van LyondellBasell. “De doelstellingen van de UN Global Compact sluiten goed aan bij de focus van ons bedrijf op het elimineren van plastic afval in het milieu, het aanpakken van klimaatverandering en het ondersteunen van een bloeiende samenleving. We zijn er trots op deel uit te maken van deze belangrijke, collectieve inspanning.”

Duurzaamheidsagenda

In 2020 stelde LyondellBasell ambitieuze doelen op de duurzaamheidsagenda, door te streven naar nul verlies van polymeerpellets door operaties en transport en door het opstarten van de  MoReTec-pilootfabriek voor moleculaire recycling in Ferrara, Italië. Bovendien is het bedrijf een van de oprichters van de Alliance to End Plastic Waste (AEPW), het eerste wereldwijde initiatief voor de hele waardeketen dat zich richt op het elimineren van plastic afval in het milieu.

Meer informatie over de duurzaamheidsinstellingen van LyondellBasell leest u hier.

 

MEER NIEUWS

Vergunning voor ammoniaktank OCI Terminal Europoort

10 april 2024 - OCI Terminal Europoort heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe, grote ammoniaktank. Deze tank krijgt een opslagcapaciteit van ...

Climax Molybdenum bouwt nieuwe installatie voor 75% verdere verlaging van uitstoot zwaveldioxide

9 april 2024 - Climax Molybdenum produceert al 60 jaar molybdeenproducten in de Botlek. Molybdeen is een metaal dat lijkt op vele andere metaalsoorten, maar ...