fbpx

Meer toezicht op lozen afvalwater in Rijnmondgebied

3-12-2021 – DCMR Milieudienst Rijnmond gaat samen met het Waterschap Hollandse Delta toezicht houden op het lozen van afvalwater door bedrijven in het Rijnmondgebied. Beide organisaties verwachten vervuilingsrisico’s daardoor sneller te kunnen signaleren.

DCMR controleert of bedrijven zich aan hun Wabo-vergunning houden. Wabo staat voor Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en is een vergunning voor onder meer zaken die met milieu te maken hebben. Dit vraagt specifieke kennis, bijvoorbeeld om duidelijk te krijgen welke stoffen schadelijk zijn voor de bacteriën in waterzuiveringsinstallaties of hoe de eigen voorzuivering van een bedrijf werkt.

AFVALWATER

DCMR is het bevoegd gezag voor bedrijven, terwijl het Waterschap Hollandse Delta dat is voor het oppervlaktewater. Door samen te werken, verwachten ze mogelijke risico’s voor de waterkwaliteit beter in beeld te brengen. Ook kunnen maatregelen eerder worden genomen. Afvalwater van bedrijven stroomt immers via de riolering naar de rioolwaterzuiveringsinstallaties. Daar wordt veel vervuiling uit het water verwijderd, maar niet alles. Juist giftige stoffen glippen er soms doorheen. Vervuiling aanpakken bij de bron is niet alleen gemakkelijker, maar ook goedkoper, stellen DCMR en het waterschap.

MEER NIEUWS

Vergunning voor ammoniaktank OCI Terminal Europoort

10 april 2024 - OCI Terminal Europoort heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe, grote ammoniaktank. Deze tank krijgt een opslagcapaciteit van ...

Climax Molybdenum bouwt nieuwe installatie voor 75% verdere verlaging van uitstoot zwaveldioxide

9 april 2024 - Climax Molybdenum produceert al 60 jaar molybdeenproducten in de Botlek. Molybdeen is een metaal dat lijkt op vele andere metaalsoorten, maar ...