fbpx

Nieuwe podcast over het reilen en zeilen van DCMR

Niet iedereen weet wat DCMR Milieudienst Rijnmond nu eigenlijk doet en wat de dienst kan betekenen voor zowel bedrijven als burgers. Om meer mensen op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen van DCMR gaat Ellen Schouw op zoek naar antwoorden in een vierdelige podcastserie.

DCMR is een uitvoeringsdienst die voor vijftien gemeenten en voor de provincies Zuid-Holland en Zeeland vergunningen maakt, handhaaft en toezicht houdt. Daarnaast behandelt DCMR meldingen en klachten van bewoners. Ellen Schouw begon in 2001 als juriste bij DCMR en werkt er inmiddels als beleidsadviseur. Het viel haar op dat veel mensen niet weten wat DCMR Milieudienst Rijnmond doet, als ze al weten dat het bestaat. Ellen: “DCMR is er voor bedrijven en voor overheden, maar vooral ook voor de bewoners. Ik merk echter dat veel mensen geen idee hebben wat we voor ze kunnen betekenen. Daar wilde ik graag meer aandacht aan besteden, vandaar deze podcast. In de eerste vier podcasts diep ik uit wat de rol van DCMR is en ik ga daarbij kritische vragen niet uit de weg. Ik hoop daarmee duidelijker te maken wat we voor mensen kunnen doen en wat ze aan ons kunnen vragen.”

Ellen Schouw

Ellen Schouw

Lastige dossiers
In de eerste aflevering gaat Ellen in gesprek met DCMR directeur Rosita Thé. Wat drijft haar om aan het hoofd van de grootste Omgevingsdienst van Nederland te staan? En hoe gaat zij om met lastige dossiers? In de volgende drie afleveringen gaat Ellen in gesprek met medewerkers van de meldkamer, bewoners, bedrijven, wethouders en de gedeputeerde. Als de podcast een succes is, volgen mogelijk meerdere podcasts.

De podcast is nu te beluisteren via de bekende kanalen.  Vanaf maandag is ook aflevering 2 te beluisteren.

 

MEER NIEUWS

Euroliquids nieuwste lid Burengesprek Botlek Europoort

22 april 2024 - We stellen u graag voor aan het nieuwste lid van het Burengesprek Botlek Europoort: Euroliquids! Euroliquids is in 1989 door Kemira ...

Eerste boring Porthos is een feit

15 april 2024 - Op zaterdag 13 april was het zo ver, de eerste boring voor Porthos is een feit. Op de Maasvlakte is een ...